Sojaglazerad kyckling med rotfrukter & majssmör
Ports : 4
Total tid :
30 mins
Ingredienser
- 600 g kycklinglårfilé
- 4 msk soja
- 2 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 4 morötter
- 1 palsternacka
- 2 bakpotatisar
- 2 msk olivolja
- 2 kvistar koriander
- 1 dl Green Giant majs
- 1 dl rumstempererat smör
- ½ krm curry
Gör så här
Sojaglazerad kyckling:
- Dela kycklinglåren i mindre bitar.
- Blanda olja, soja och pressad vitlök.
- Marinera kycklingen i 15 minuter och baka i 175 grader i ca. 15 minuter.
Rotfrukter:´
- Skär grönsakerna i stavar och blanda med olivolja, salt och peppar.
- Rosta i ugn på 200 grader till gyllenbrun färg.
- Grovhacka koriander över.
Majssmör:
- Finhacka majsen och blanda med smör och curry. Smaksätt med salt och peppar.
- Vispa upp smöret till fast konsistens och forma till ägg med en sked.