Minimajs provencale med lammkotletter

Serving Time icon
Ports : 4

Ingredienser

Minimajs provencale
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 kvistar rosmarin
  • 4 potatisar av fast sort
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk à 410 g Green Giant® minimajs, avrunnen
  • 1/2 zucchini
  • 1/2 aubergine
  • 8 bitar rostad inlagd paprika (finns att köpa färdig)
  • salt
  • svartpeppar från kvarn
Vitlöks-crème fraîche
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk flytande honung
  • salt
  • svartpeppar
Lammkotletter
  • 4 stora eller 8 små lammkotletter, cirka 600 g
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn

Vitlöksfrästa lammkotletter med örtkryddad minimajs och vitlöks-crème fraîche.


Gör så här

  1. Skär potatisen i klyftor och lägg dessa på ett bakplåtspapper på en plåt. Krossa vitlöken och rosmarinen i mortel eller hacka dem grovt. Lägg dem med potatisen och vänd allt i olivolja. Sätt in i ugnen på 225 grader i cirka 10-15 minuter.
  2. Skär under tiden zucchinin och auberginen i skivor och stek dessa hastigt i olivolja. Ta ut plåten och lägg på minimajsen, zucchinin, auberginen och paprikan. Sätt tillbaka plåten i ugnen i ett par minuter. Ta ut, salta och peppra.
  3. Blanda alla ingredienser till vitlöks-crème fraîchen och smaka av med salt och peppar. Plocka rosmarinkvistarna, hacka vitlöken och blanda dessa med oljan. Gnid in kotletterna med oljan och stek hastigt 2-3 minuter på varje sida. Strö över flingsalt och peppra. Servera kotletterna med minimajs provencale och vitlöks-crème fraîche.
  4. Tips!
    Det går även bra att använda andra sorters majs från Green Giant® till den här rätten. Servera gärna med en rödvinssky och en fräsch sallad!