Potatis- och majssoppa med skinksandwich

Serving Time icon
Ports : 4

Ingredienser

Soppa
  • 2 potatisar, skalade
  • 3 msk smör
  • 2 dl majs
  • ½ purjolök, enbart det vita
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl mellangrädde
Sandwich
  • 4 små baguetter
  • ¼ gurka, skalad
  • 4 skivor serranoskinka
  • 2 plommontomater
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl ruccolasallad
  • 2 msk färskost

Fräsch och lätt soppa med delikat serranosmörgås.


Gör så här

Soppan:
  1. Skär potatisen och purjolöken i små tärningar. Låt dem fräsa i smör utan att ta färg. Tillsätt hälften av majsen, buljongen och grädden.
  2. Låt soppan sjuda tills potatisen känns mjuk, mixa därefter slät i mixer och smaksätt med salt och peppar. Garnera med resten av majsen.
Sandwich:
  1. Dela brödet och bred på färskost. Skiva gurkan och tomaterna och marinera i olivolja och balsamicovinäger.
  2. Fördela gurkan, tomaterna, skinkan och ruccolan på brödet och fäst med en bambupinne.