Potatis- och majssoppa med skinksandwich
Ports : 4
Ingredienser
Soppa
- 2 potatisar, skalade
- 3 msk smör
- 2 dl majs
- ½ purjolök, enbart det vita
- 4 dl grönsaksbuljong
- 3 dl mellangrädde
Sandwich
- 4 små baguetter
- ¼ gurka, skalad
- 4 skivor serranoskinka
- 2 plommontomater
- 1 msk balsamicovinäger
- 1 msk olivolja
- 1 dl ruccolasallad
- 2 msk färskost
Fräsch och lätt soppa med delikat serranosmörgås.
Gör så här
Soppan:
- Skär potatisen och purjolöken i små tärningar. Låt dem fräsa i smör utan att ta färg. Tillsätt hälften av majsen, buljongen och grädden.
- Låt soppan sjuda tills potatisen känns mjuk, mixa därefter slät i mixer och smaksätt med salt och peppar. Garnera med resten av majsen.
Sandwich:
- Dela brödet och bred på färskost. Skiva gurkan och tomaterna och marinera i olivolja och balsamicovinäger.
- Fördela gurkan, tomaterna, skinkan och ruccolan på brödet och fäst med en bambupinne.