Heta majsribs och coleslaw

Serving Time icon
Ports : 4

Ingredienser

  • 2 kg ribs (revben)
  • 1 gul lök
Glaze
  • 1/2 burk à 340 g Green Giant® Niblets® original
  • 1/2 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • mjöl till redning
  • 1/2 dl socker
  • salt och peppar
  • 4 portioner
Kålsallad
  • 1/4 litet kålhuvud
  • 1 morot
  • 4 msk crème fraîche
  • svartpeppar
  • 4 långa skivor vitt bröd
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • olivolja
  • salt och peppar

Majs- och chiligrillade revben med kålsallad och vitlöksbröd.


Gör så här

  1. Skala och dela löken i mindre bitar. Koka ribsen med lökbitarna i saltat vatten i cirka 3 timmar. De ska lossna lätt från en provsticka. Låt ribsen svalna i kokvattnet.
  2. Skär chili och en vitlöksklyfta i mindre bitar. Sila av och spara cirka en liter kokvatten från ribsen. HHäll sockret i en kastrull och låt det bli gyllenbrunt, tillsätt chili, vitlök, majs och kokvattnet. Låt glazen koka tills 1/3 återstår och red den då med mjöl så att den blir trögflytande, salta och peppra.
  3. Skär kål och skalad morot i tunna strimlor. Blanda med crème fraîche och smaksätt med salt och svartpeppar.
  4. Grilla ribsen och pensla med glazen. Blanda en pressad vitlöksklyfta med lite olivolja och bred på brödskivorna.
  5. Grilla brödet och salta, servera!