Heta majsribs och coleslaw
Ports : 4
Ingredienser
- 2 kg ribs (revben)
- 1 gul lök
Glaze
- 1/2 burk à 340 g Green Giant® Niblets® original
- 1/2 röd chili
- 2 vitlöksklyftor
- mjöl till redning
- 1/2 dl socker
- salt och peppar
- 4 portioner
Kålsallad
- 1/4 litet kålhuvud
- 1 morot
- 4 msk crème fraîche
- svartpeppar
- 4 långa skivor vitt bröd
- 1 pressad vitlöksklyfta
- olivolja
- salt och peppar
Majs- och chiligrillade revben med kålsallad och vitlöksbröd.
Gör så här
- Skala och dela löken i mindre bitar. Koka ribsen med lökbitarna i saltat vatten i cirka 3 timmar. De ska lossna lätt från en provsticka. Låt ribsen svalna i kokvattnet.
- Skär chili och en vitlöksklyfta i mindre bitar. Sila av och spara cirka en liter kokvatten från ribsen. HHäll sockret i en kastrull och låt det bli gyllenbrunt, tillsätt chili, vitlök, majs och kokvattnet. Låt glazen koka tills 1/3 återstår och red den då med mjöl så att den blir trögflytande, salta och peppra.
- Skär kål och skalad morot i tunna strimlor. Blanda med crème fraîche och smaksätt med salt och svartpeppar.
- Grilla ribsen och pensla med glazen. Blanda en pressad vitlöksklyfta med lite olivolja och bred på brödskivorna.
- Grilla brödet och salta, servera!