Kycklingbröst med serranoskinka och majscrêpes
Ports : 4
Ingredienser
Serranokyckling
- 4 kycklingbröst
- 2 msk olja
- 4 skivor serranoskinka
- 100 g späd spenat
Majscrêpes
- 75 g vetemjöl
- 2 ½ dl mjölk
- 1 ägg
- 1 msk smör, smält
- 1 tsk curry
- 1 nypa salt
- 4 dl Green Giant majskorn
- 3 salladslökar, strimlade
- 1 dl prästost, riven
- 1 msk smör
Rostad vitlökssås
- 2 msk olivolja
- 3 vitlöksklyftor
- 3 dl kycklingbuljong
- 1 dl vitvin
- 1 dl grädde
- 1 citron
Serrano- och spenattäckta kycklingbröst med majsfyllda crêpes och skummad vitlökssås.
Gör så här
- Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn i olja runt om och baka klar i ugn på 150 grader i cirka 12 minuter. Låt vila i 10 minuter.
- Vid servering: dela kycklingbrösten på mitten och lägg en skiva skinka och spenat över.
- Crêpes: Blanda ihop mjöl, curry, mjölk, salt, smör och ägg till en slät smet och stek tunna crêpes i teflonpanna.
- Fyllning: stek majs och salladslök i smör. Smaksätt med salt och peppar.
- Fördela majsen och prästosten på dina crêpes och rulla ihop dem. Lägg dem på en plåt och baka klart i ugn på 200 grader i 5 minuter eller till de är gyllenbruna.
- Skiva vitlöken tunt och rosta i olivolja tills löken får en gyllenbrun färg. Tillsätt kycklingbuljong och vin och koka ihop. Häll i grädden och mixa såsen slät. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
- Mixa såsen skummig innan servering.