Havssallad med guldkorn

Serving Time icon
Ports : 4

Ingredienser

  • 200 g laxfilé utan skinnxample ingredient
  • 200 skalade räkor
  • 1/2 gurka
  • 1/4 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 påse sticklök
  • (kallas även salladslök)
  • 6 cocktailtomater
  • 2 dl Green Giant® Niblets® original
  • ett litet knippe koriander
  • saft från 2 citroner
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 4 stora skivor bondbröd

Lax- och räksallad med rostad majs och grillat bondbröd.


Gör så här

  1. Låt majsen rinna av väl, blanda med lite olivolja och lägg den i en ugnsfast form. Salta majsen och rosta den i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter.
  2. Skär laxen i tärningar som är 2x2 centimeter. Finhacka chili och vitlök. Skala gurkan och skär i tärningar. Finstrimla sticklök och koriander. Blanda alla ingredienser till salladen, salta och låt den stå i 5 minuter.
  3. Grilla brödskivorna och servera salladen ovanpå.