Läckra havscakes
Ports : 4
Ingredienser
- 400 gram fryst vit fiskfilè (t.ex. torsk, kolja, eller sej)
- 200 gram skalade räkor
- 3 ägg
- 2 dl crème fraiche
- 3 skivor vitt bröd
- 2 burkar à 198 g Green Giant® Niblets® original
- 1 röd paprika
- 12 medelstora potatisar
- 6 medelstora jordärtskockor
- 1 knippe dillsalt och peppar
- olja att steka i
Fisk- och räkcakes med majs, rostad potatis och jordärtskocka samt dillcrème.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala jordärtskockorna. Borsta potatisen och skär den och jordärtskockor i halvor. Vänd rotsakerna i olivolja och salt, lägg på plåt och sätt in i övre delen av ugnen cirka 30 minuter.
- Krama ut vattnet ur den tinade fisken och mosa den i en bunke. Grovhacka räkorna, skär paprikan och brödet (utan kanter) i fina tärningar. Rör ihop fisk, räkor, paprika, brödtärningar, majs, ägg, 2 msk crème fraiche och 1 tsk salt. Forma fiskkakorna och stek gyllenbruna på bägge sidor i olja. Sänk ugnen till 150 grader och ställ in kakorna i 12 minuter.
- Finhacka dillen. Blanda dill, den resterande crème fraichen, salt och peppar. Lägg fiskkakor och rotsaker på fat, garnera med dillcrème och en dillkvist, servera.