Louisianainspirerad majs
Ports : 4
Ingredienser
- 4 grillade kycklingklubbor
- 2 msk BBQ-sås
Ugnsbakad sötpotatis
- 3 sötpotatisar
- 2 msk olja
- flingsalt
Cajunmajs
- 1 burk à 198 g Green Giant® Niblets® original, avrunnen
- 100 g svarta bönor
- 100 g kidneybönor
- 2 salladslökar
- 1 msk olja
- 2 tsk tigersauce
- 2-4 droppar liquid smoke, hickorysmak
- 2 lime
Cajunmajs med kyckling och sötpotatis.
Gör så här
- Tvätta sötpotatisarna och skär dem i klyftor. Lägg klyftorna på bakplåtspapper på en plåt och häll på oljan. Vänd klyftorna i oljan och sätt in plåten i ugnen på 225 grader i cirka 10-15 minuter.
- Häll under tiden av majsen och bönorna. Strimla salladslöken och fräs den i oljan, tillsätt majsen, bönorna, tigersauce, liquid smoke och vänd runt blandningen i såsen.
- Ta ut sötpotatisen och strö över flingsaltet. Grilla kycklinglåren och pensla med BBQ-sås när de är färdiga. Dela limen och grilla snittytan.
- Tips! Servera gärna med matyoghurt eller crème fraîche!