Majs Quesadilla med plommontomat och getost
Ports : 4
Total tid :
25 mins
Ingredienser
- 2 vetetortillas
- 400 g skalad potatis
- 3 msk créme fraîche
- 2 msk riven parmesanost
- 2 dl Green Giant majs
- 2 kvistar persilja
- 8 plommontomater i olika färger
- 1 msk olivolja
- 1 kvist rosmarin
- 100 g getost
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 100 g ruccola
Gör så här
Quesadilla:
- Koka potatisen mjuk i saltat vatten, häll av vattnet och ånga av på spiskanten.
- Mosa potatisen och blanda i majs, créme fraîche och strimlad persilja.
- Smaksätt med salt och peppar.
- Bred ett lager av potatisblandningen mellan två tortillas och tryck ihop.
- Låt kallna i kyl, skär upp i 8 bitar.
- Stek i olja tills färgen blir gyllenbrun på båda sidor.
Plommontomat:
- Dela tomaterna på mitten och vänd i olja, rosmarin salt och peppar.
- Baka i 100 grader ca. 30 minuter.
Getostyoghurt:
- Mixa ost och yoghurt slät. Smaksätt med svartpeppar.
- Servera med ruccola.