Lammgryta med spiskummin, syrad majs och gurka
Ports : 4
Total tid :
90 mins
Ingredienser
- 600 g lammgrytbitar
- 2 vitlöksklyftor
- 8 skalade pärllökar
- 3 msk matolja
- ½ krm spiskummin
- 2 dl kokta kikärtor
- 2 dl rödvin
- ½ tärning kalvfond
- 2 kvistar persilja
- ½ skalad gurka
- 2 dl Green Giant majs
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1 kvist mynta
Gör så här
Lammgryta:
- Skär köttet i 2 cm stora bitar och finhacka vitlöken.
- Bryn köttet i oljan tills det blir gyllenbrunt.
- Tillsätt vitlök, spiskummin, pärllök, vin och fond.
- Sjud köttet till det är mjukt och sila bort vätskan.
- Koka ihop såsen och smaka av med salt, peppar och ev. spiskummin.
- Vänd i kött, lökar, kikärtor och grovt hackad persilja.
Syrad majs och gurka:
- Skär långa skivor av gurkan med en osthyvel och strimla myntan.
- Blanda majs, gurka, yoghurt och mynta.
- Smaksätt med salt och peppar.