Havssallad med guldkorn
Ports : 4
Ingredienser
- 200 g laxfilé utan skinnxample ingredient
- 200 skalade räkor
- 1/2 gurka
- 1/4 röd chili
- 1 vitlöksklyfta
- 1 påse sticklök
- (kallas även salladslök)
- 6 cocktailtomater
- 2 dl Green Giant® Niblets® original
- ett litet knippe koriander
- saft från 2 citroner
- 1/2 dl olivolja
- salt och peppar
- 4 stora skivor bondbröd
Lax- och räksallad med rostad majs och grillat bondbröd.
Gör så här
- Låt majsen rinna av väl, blanda med lite olivolja och lägg den i en ugnsfast form. Salta majsen och rosta den i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter.
- Skär laxen i tärningar som är 2x2 centimeter. Finhacka chili och vitlök. Skala gurkan och skär i tärningar. Finstrimla sticklök och koriander. Blanda alla ingredienser till salladen, salta och låt den stå i 5 minuter.
- Grilla brödskivorna och servera salladen ovanpå.