Majsrisotto à la Pisa
Ports : 4
Ingredienser
- 1-2 paket skivat bacon
- 3 dl avorioris
- 1 gul lök
- 2 burkar à 198 g Green Giant® Niblets® original
- 3 dl mjölk
- 100 g parmesanost
- 3 dl vatten
- 1 msk smör
- 1 grön zucchini
- 2 små palsternackor
- 1 knippe vårlök
- 1 ask sockerärter
- salt och peppar
- olivolja
- färsk basilika
Majsrisotto med baconchips och rostade grönsaker.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär zucchinin i skivor och palsternackan i klyftor, skär bort en bit blast på vårlöken. Vänd grönsakerna i olivolja på en plåt och salta, vänta med sockerärterna. Lägg baconskivorna på en egen plåt. Sätt in båda plåtarna (bacon under och grönsaker över) i ugn cirka 20 minuter. Blanda i sockerärter när 5 minuter återstår.
- Finhacka löken. Fräs löken och ris i smör i kastrull, tillsätt 3 dl vatten och 1 tsk salt, koka upp under lock. Dra av kastrullen från spisen när det börjar koka. Rör om, låt stå med locket på i cirka 10 minuter.
- Koka upp mjölk, tillsätt majs och mixa lätt. Riv parmesanosten fint. Ställ kastrullen med ris på spisen när det är klart. Rör ner majssås och riven parmesan. Rör hela tiden tills risotton blir krämig, smaksätt med salt och peppar. Finstrimla några blad basilika. Vänd runt de rostade grönsakerna med finstrimlad basilika.
- Häll risotto i fyra skålar, varva grönsaker med baconchips på toppen.