Minimajs provencale med lammkotletter
Ports : 4
Ingredienser
Minimajs provencale
- 2 vitlöksklyftor
- 2 kvistar rosmarin
- 4 potatisar av fast sort
- 2 msk olivolja
- 1 burk à 410 g Green Giant® minimajs, avrunnen
- 1/2 zucchini
- 1/2 aubergine
- 8 bitar rostad inlagd paprika (finns att köpa färdig)
- salt
- svartpeppar från kvarn
Vitlöks-crème fraîche
- 2 dl crème fraîche
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk flytande honung
- salt
- svartpeppar
Lammkotletter
- 4 stora eller 8 små lammkotletter, cirka 600 g
- 2 kvistar rosmarin
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- flingsalt
- svartpeppar från kvarn
Vitlöksfrästa lammkotletter med örtkryddad minimajs och vitlöks-crème fraîche.
Gör så här
- Skär potatisen i klyftor och lägg dessa på ett bakplåtspapper på en plåt. Krossa vitlöken och rosmarinen i mortel eller hacka dem grovt. Lägg dem med potatisen och vänd allt i olivolja. Sätt in i ugnen på 225 grader i cirka 10-15 minuter.
- Skär under tiden zucchinin och auberginen i skivor och stek dessa hastigt i olivolja. Ta ut plåten och lägg på minimajsen, zucchinin, auberginen och paprikan. Sätt tillbaka plåten i ugnen i ett par minuter. Ta ut, salta och peppra.
- Blanda alla ingredienser till vitlöks-crème fraîchen och smaka av med salt och peppar. Plocka rosmarinkvistarna, hacka vitlöken och blanda dessa med oljan. Gnid in kotletterna med oljan och stek hastigt 2-3 minuter på varje sida. Strö över flingsalt och peppra. Servera kotletterna med minimajs provencale och vitlöks-crème fraîche.
- Tips!Det går även bra att använda andra sorters majs från Green Giant® till den här rätten. Servera gärna med en rödvinssky och en fräsch sallad!