Bakad potatis med västkustfyllning
Ports : 4
Ingredienser
- 4 bakpotatisar
- salt
Västkustfyllning
- 100 g skalade räkor
- 200 g varmrökt lax
- 1 avokado
- 10 sockerärter
- 1 msk hackad rödlök
- 100 g Green Giant® salladsmajs (avrunnen)
- 2 dl lätt crème fraîche
- salt
- svartpeppar från kvarn
- 1 msk hackad gräslök
Bakad potatis med räkor, lax, avokado och grönsaker.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Picka ett par hål i potatisarna med gaffel. Lägg dem på en plåt och baka i ugnen i ungefär en timme. Hacka räkorna grovt, finfördela laxen och lägg ned dem i bunken. Skala och skär avokadon i tärningar, strimla sockerärtorna fint och blanda alla ingredienserna, utom gräslöken, till fyllningen. Smaka av med salt och peppar. Skär ett snitt i potatisarna, salta dem lätt och fördela fyllningen i potatisarna. Strö över gräslöken. Servera med sallad samt en citronklyfta.
- Tips! I det här receptet passar även vår minimajs utmärkt. Skiva minimajsen i centimeterbreda skivor och vänd ned dem i fyllningen.
- Lyxtips! Toppa gärna de fyllda bakpotatisarna med en sked rom.