Majs- och tacobiffar med tomatsalsa
Ports : 4
Ingredienser
Potatisklyftor
- 6 potatisar
- 2 msk olja
- salt
Majs- och tacobiffar
- 400 g köttfärs
- 100 g Green Giant® Niblets® original (avrunnen)
- 1/2 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1 ägg
- 1 msk hackad rödlök
- 1/2 tsk salt
- 1 1/2 tsk tacokrydda
- 1 krm malen vitpeppar
- smör till stekning
- 1 liten burk mild tomatsalsa
- 2 dl gräddfil
Majsfyllda nötfärsbiffar med potatisklyftor och salsa.
Gör så här
- Tvätta potatisarna och skär dem i klyftor. Lägg klyftorna på ett bakplåtspapper på en plåt och häll över oljan. Vänd potatisklyftorna i oljan och sätt in plåten i ugnen på 225 grader i cirka 10-15 minuter. Ta ut plåten och salta lätt.
- Lägg köttfärsen i en bunke och tillsätt majs och lök. Lägg ströbröd i en kopp, häll på mjölken och rör om. Knäck i ägget och rör ytterligare lite. Blanda alla ingredienser till biffarna, forma fyra biffar och stek dem i smör.
- Servera biffarna med tomatsalsa och gräddfil.
- Tips! Ha gärna små skålar med olika tillbehör, exempelvis nachochips, guacamole, riven ost och sallad på bordet. En trevlig möjlighet för alla att välja sina egna tillbehör.