Potatissallad med majs och BBQ-kyckling
Ports : 8
Ingredienser
Potatissallad
- 1 kg kokt potatis
- 1/4 purjolök
- 1 burk à 198 g Green Giant® Niblets® original (avrunnen)
- 1 dl majonnäs
- 2 dl gräddfil eller lätt crème fraîche
- 1 msk senap
- 1/2 tsk salt
- 1 krm nymald svartpeppar
BBQ-kyckling
- 2 hela kycklingar
- 1 dl BBQ-sås
- 2 tsk grillkrydda
Krämig potatis- och majssallad med ugnsstekt kyckling.
Gör så här
- Skär potatisen i bitar. Ansa och strimla purjolöken fint. Blanda alla ingredienser till såsen i en stor bunke. Vänd i potatisen, majsen och purjolöken.
- Sätt ugnen på 175 grader. Dela kycklingarna på mitten med en vass kniv, lägg bitarna i en långpanna och krydda med grillkrydda. Stek kycklingen i ugn i cirka 35 minuter (innertemperaturen ska vara 75 grader). Ta ut plåten och pensla kycklingarna med BBQ-sås. Dela dem ytterligare en gång så att det blir åtta bitar kycklinglår och kycklingbröst. Servera med sallad.