Ugnsbakad rödspätta med rödbetor och pepparrot
Ports : 4
Ingredienser
Ugnsbakad rödspätta
- 1,2 kg färsk rödspätta, hel
- 2 msk rapsolja
- 2 msk smält smör att ösa med
Stekta rödbetor
- 6 rödbetor, kokta
- 1 dillkvist, plockad
- 2 msk citronjuice
- 1 dl Green Giant majskorn
- 2 msk smör
- Pepparrot, riven
- 400 g mjölig potatis, skalad
- 1 dl standardmjölk (3 %)
- 1 dl Green Giant majskorn
- 1 msk smör
Ugnsbakad rödspätta med stekta rödbetor, riven pepparrot och majspotatis.
Gör så här
- Dela rödspättan i fyra bitar och krydda med salt och peppar.
- Lägg fisken med skinnsidan upp på en plåt och ringla över olja och smörklickar.
- Ugnsstek på 180 graders värme till köttet är gyllenbrunt och släpper från benet. Ös med smöret under stekningen som tar cirka 15-20 minuter.
- Dela rödbetorna i klyftor och fräs dessa i smör. Tillsätt dill och majskorn. Smaksätt med salt, peppar och citronjuice.
- Riv pepparroten fint.
- Koka potatisen och häll av vattnet. Blanda i majs, smör och varm mjölk. Smaksätt med salt och peppar.