Ugnsbakad rödspätta med rödbetor och pepparrot

Serving Time icon
Ports : 4

Ingredienser

Ugnsbakad rödspätta
  • 1,2 kg färsk rödspätta, hel
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk smält smör att ösa med
Stekta rödbetor
  • 6 rödbetor, kokta
  • 1 dillkvist, plockad
  • 2 msk citronjuice
  • 1 dl Green Giant majskorn
  • 2 msk smör
  • Pepparrot, riven
  • 400 g mjölig potatis, skalad
  • 1 dl standardmjölk (3 %)
  • 1 dl Green Giant majskorn
  • 1 msk smör

Ugnsbakad rödspätta med stekta rödbetor, riven pepparrot och majspotatis.


Gör så här

  1. Dela rödspättan i fyra bitar och krydda med salt och peppar.
  2. Lägg fisken med skinnsidan upp på en plåt och ringla över olja och smörklickar.
  3. Ugnsstek på 180 graders värme till köttet är gyllenbrunt och släpper från benet. Ös med smöret under stekningen som tar cirka 15-20 minuter.
  4. Dela rödbetorna i klyftor och fräs dessa i smör. Tillsätt dill och majskorn. Smaksätt med salt, peppar och citronjuice.
  5. Riv pepparroten fint.
  6. Koka potatisen och häll av vattnet. Blanda i majs, smör och varm mjölk. Smaksätt med salt och peppar.