Grillad entrecôte med citronpepparmajs, sötpotatis

Serving Time icon
Ports : 4

Ingredienser

Entrecôte
  • 800 g entrecôte eller ryggbiff
  • 2 citroner
  • 4 msk honung
  • 1 tsk svartpeppar
Rödlökssalsa
  • 2 rödlökar, skalade
  • limejuice
  • 3 kvistar koriander
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk olivolja
Gurkyoghurt
  • 4 msk matlagningsyoghurt
  • ¼ gurka, skalad
  • 1 kvist mynta, strimlad
Rostad majs, sötpotatis och lime
  • 1 dl majs
  • 400 g sötpotatis, skalad
  • 1 msk smör
  • 1 kvist koriander, strimlad
  • 2 msk limejuice

Grillskivor med smak- och färgrika tillbehör.


Gör så här

Entrecôte:
  1. Riv skalet och pressa citronen. Koka ihop juicen, skalet och honungen till en simmig konsistens och smaksätt med svartpeppar.
  2. Stycka köttet i fyra skivor och krydda med salt och peppar. Grilla i grillpanna och pensla på citronhonungen.
  3. Sätt in köttet i 100 graders ugnsvärme och baka till det nått en innertemperatur på 58 grader. Låt vila.
Rödlökssalsa:
  1. Strimla löken tunt och marinera den i limejuicen, olivoljan, koriandern och chilin.
Gurkyoghurt:
  1. Skär gurkan i centimetertjocka tärningar. Rimma gurkan i lite salt så att vätskan släpper. Krama ur gurkan och blanda med yoghurten och myntan. Smaksätt med salt och peppar.
Rostad majs, sötpotatis och lime :
  1. Skär sötpotatisen i centimetertjocka tärningar och koka dem mjuka i saltat vatten. Slå av vattnet och vänd i smöret, majsen, koriandern och limejuicen.
  2. Smaka av med salt och peppar.