Grillad entrecôte med citronpepparmajs, sötpotatis
Ports : 4
Ingredienser
Entrecôte
- 800 g entrecôte eller ryggbiff
- 2 citroner
- 4 msk honung
- 1 tsk svartpeppar
Rödlökssalsa
- 2 rödlökar, skalade
- limejuice
- 3 kvistar koriander
- 1 röd chili, finhackad
- 1 msk olivolja
Gurkyoghurt
- 4 msk matlagningsyoghurt
- ¼ gurka, skalad
- 1 kvist mynta, strimlad
Rostad majs, sötpotatis och lime
- 1 dl majs
- 400 g sötpotatis, skalad
- 1 msk smör
- 1 kvist koriander, strimlad
- 2 msk limejuice
Grillskivor med smak- och färgrika tillbehör.
Gör så här
Entrecôte:
- Riv skalet och pressa citronen. Koka ihop juicen, skalet och honungen till en simmig konsistens och smaksätt med svartpeppar.
- Stycka köttet i fyra skivor och krydda med salt och peppar. Grilla i grillpanna och pensla på citronhonungen.
- Sätt in köttet i 100 graders ugnsvärme och baka till det nått en innertemperatur på 58 grader. Låt vila.
Rödlökssalsa:
- Strimla löken tunt och marinera den i limejuicen, olivoljan, koriandern och chilin.
Gurkyoghurt:
- Skär gurkan i centimetertjocka tärningar. Rimma gurkan i lite salt så att vätskan släpper. Krama ur gurkan och blanda med yoghurten och myntan. Smaksätt med salt och peppar.
Rostad majs, sötpotatis och lime :
- Skär sötpotatisen i centimetertjocka tärningar och koka dem mjuka i saltat vatten. Slå av vattnet och vänd i smöret, majsen, koriandern och limejuicen.
- Smaka av med salt och peppar.