Svampburrito med majscrème och bacon
Ports : 4
Total tid :
25 mins
Ingredienser
- 400 g blandad svamp
- 1 finhackad schalottenlök
- 1 finhackad vitlökklyfta
- 2 msk smör
- 2 msk créme fraîche
- 4 msk Green Giant majskorn
- 12 skivor bacon
Majscrème
- 2 dl Green Giant majskorn
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 100 g ruccolasallad
Det är synd om svamp. Den står ensam i skogen hela hösten. Så vill du göra något snällt – svep in svampen i en varm burrito och servera den med majscrème och bacon.:
Gör så här
- Svampburrito: Ansa svampen och fräs i smör med löken utan att ta färg. Låt svalna och vänd i créme fraîche, majs och smaksätt med salt och peppar. Rulla in i tortillas med hjälp av plastfilm och skär i 2 cm stubbar. Stek bacon i panna till gyllenbruna.
- Rostad potatis: Grovhacka majsen och blanda med yoghurt, salt och peppar. Garnera med ruccola.