Lammfärsbiff med rispilaff, yoghurt och majs
Ports : 4
Total tid :
45 mins
Ingredienser
Lammfärsbiff
- 300 g lammfärs och 200 g blandfärs
- 1 ägg
- 1 finhackad gullök
- 1 finhackad klyfta vitlök
- 2 msk ströbröd + 4 msk vatten
- 2 msk matolja att steka i
Rispilaff
- 4 dl råris
- 4 st tomater i olika färger
- 2 kvistar koriander
- 1 dl Green Giant majskorn
- 1 msk olivolja
- 1½ dl matlagningsyoghurt
Gör så här
- Lammfärsbiffar: Blanda ströbröd och vatten och låt svälla i 5 min. Riv löken fin på rivjärn. Blanda i 1 tsk salt med färsen, blanda väl. Vänd i ströbröd och lök. Stek och smaka av med salt och peppar. Forma färsen till 4 biffar och stek i olja till gyllenbrunfärg, baka klara i ugn på 150 grader i ca 12 min.
- Rispilaff: Koka riset. Skär tomaterna i grova tärningar och finhacka koriander. Värm riset med olivolja i teflonpanna och vänd i grönsakerna. Krydda med salt och peppar. Servera matlagningsyoghurt till.