Sojaglazerad kyckling med rotfrukter & majssmör

Serving Time icon
Ports : 4
Clock icon
Total tid : 30 mins

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 4 msk soja
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 bakpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 kvistar koriander
  • 1 dl Green Giant majs
  • 1 dl rumstempererat smör
  • ½ krm curry

Gör så här

Sojaglazerad kyckling:
  1. Dela kycklinglåren i mindre bitar.
  2. Blanda olja, soja och pressad vitlök.
  3. Marinera kycklingen i 15 minuter och baka i 175 grader i ca. 15 minuter.
Rotfrukter:´
  1. Skär grönsakerna i stavar och blanda med olivolja, salt och peppar.
  2. Rosta i ugn på 200 grader till gyllenbrun färg.
  3. Grovhacka koriander över.
Majssmör:
  1. Finhacka majsen och blanda med smör och curry. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Vispa upp smöret till fast konsistens och forma till ägg med en sked.