Green Giant™

Säsongens recept:

Kycklingtoast med majssalsa,
avokado och tomat

ManadensRecept

Lammgryta med spiskummin, syrad majs och gurka



Gör så här

Lammgryta: Skär köttet i 2 cm stora bitar och finhacka vitlöken.
Bryn köttet i oljan tills det blir gyllenbrunt.
Tillsätt vitlök, spiskummin, pärllök, vin och fond.
Sjud köttet till det är mjukt och sila bort vätskan.
Koka ihop såsen och smaka av med salt, peppar och ev. spiskummin.
Vänd i kött, lökar, kikärtor och grovt hackad persilja.
Syrad majs och gurka:
Skär långa skivor av gurkan med en osthyvel och strimla myntan.
Blanda majs, gurka, yoghurt och mynta.
Smaksätt med salt och peppar.

 

Ingredienser, 4 port

600 g lammgrytbitar
2 vitlöksklyftor
8 skalade pärllökar
3 msk matolja
½ krm spiskummin
2 dl kokta kikärtor
2 dl rödvin
½ tärning kalvfond
2 kvistar persilja
½ skalad gurka
2 dl Green Giant majs
1 dl matlagningsyoghurt
1 kvist mynta